Aanpak speelplaatsen Landsmeer op de agenda

AANPAK SPEELPLAATSEN LANDSMEER OP DE AGENDA


Naar aanleiding van vragen gesteld door Niels Bonenkamp (VVD), Mandy Oud (D66) en Vanita Attema (CDA) over de aanpak van speelplaatsen in Landsmeer, heeft het College in de raadsvergadering van 24 maart een aantal toezeggingen gedaan:

- vóór de zomer ligt er een plan van aanpak hoe het nieuwe beleids- en beheerplan spelen vorm krijgt met actieve participatie van kinderen en jongeren.

- twee speelplaatsen zullen dienen als proeftuin voor deze nieuwe aanpak, waarbij de gebruikers nadrukkelijk(er) betrokken worden bij het proces.

- er zal - in de geest van deze nieuwe aanpak - contact gezocht worden met inwoners die al eerder bij de gemeente hebben aangeklopt over specifieke problemen met speelplaatsen bij hen in de buurt.

Burgemeester Astrid Nienhuis wordt de nieuwe trekker van dit proces. Zij is binnen het College verantwoordelijk voor 'Communicatie en Participatie'.

Met deze toezeggingen geeft het College uitvoering aan de motie 'Buiten Spelen' van de VVD, die in november 2015 unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen. Daarin werd opgeroepen om met concrete plannen te komen om de gebruikers – kinderen en jongeren – te betrekken bij de actualisatie van het zogenaamde Beleids- en Beheerplan Spelen in 2016. De aanleiding voor deze motie was de constatering dat de staat van onderhoud van veel speelplaatsen in Landsmeer te wensen overlaat. En ook dat de speelplaatsen niet (meer) op de juiste manier over de wijken verspreid zijn.

Laat ons weten of u tevreden bent over deze aanpak!