Reactie uit de fractie (okt-23)

Een goede commissievergadering, levert een korte raadsvergadering op. De raad van 19 oktober kan zo in de boeken. Onderwerpen als huisvesting van onze scholen, het innen van belastingen, een beeldkwaliteitsplan voor het gebied rondom het voormalig dorpshuis Purmerland, de tweede bestuursrapportage en een vaste aanstelling voor onze griffier, waren nagenoeg allen een hamerstuk in de raad.

Met het aannemen van het integraal huisvestingsplan (IHP) voor de basisscholen in Landsmeer en Den Ilp weten we financieel waar we de komende jaren aan toe zijn. Minimaal tien miljoen euro wordt er op de lange termijn uitgegeven om onze schoolgebouwen modern, fris en energiezuinig te krijgen voor de komende decennia. 

Wat het meeste opviel in deze maand, was toch wel de schouw van het Lint. Iets waar ik veel gevoel bij heb, maar helaas niet bij kon zijn. Een hele klus die van 8.00 uur t/m 18.00 uur zijn beslag heeft genomen. Onze wethouder had daar zijn handen aan vol.

Deze schouw langs de hoofd verkeersader door onze dorpen is zeer nuttig geweest om allerlei knelpunten, wensen en ideeën op te halen bij onze inwoners. Een hele dag op stap met deskundigen van bijvoorbeeld de fietsersbond, de Vervoerregio Amsterdam en eigen verkeerskundigen. Zij konden gelijk de voors en tegens uitleggen.

 Onze dank gaat dan ook uit naar alle burgers die met hun ideeën en opmerkingen langs de weg stonden. Hieruit kan er rapport worden opgemaakt, waar verbeteringen of aanpassingen kunnen plaatsvinden. Nu maar afwachten of de raad er budget voor vrij gaat maken of dat nog kan vinden in de begroting.

Kees Goede, oktober 2023