Reactie uit de fractie (juli-23)

De laatste raadsvergadering voor het reces, op 20 juli jl., stond in het teken van de Perspectiefnota 2024. In de Algemene Beschouwingen daarover gaf fractievoorzitter Anneriek Verhoef aan vooral zeer verheugd te zijn over de ontwikkeling op het gebied van bouwen.

Door de nieuwe coalitie in de Provincie en de aanloop naar de Omgevingswet zien niet alleen wij, maar veel partijen met ons, kansen voor versnelde ontwikkeling.

We noemen Violierweg, de Burcht in Purmerland, Van Acker, Sneekhout, de Kom A10, de Witte Doos, Vita Flora, Dorpsstraat 25 e.d.

Punt van aandacht vindt de VVD het nog ontbreken van een gebiedsvisie voor de entree van Landsmeer, daar zouden wat ons betreft een multifunctionele sporthal en veel duurzame woningen kunnen komen. 

De stip op de horizon voor wat betreft onze bestuurlijke toekomst blijft een samengaan met de groenlandelijke buurgemeenten en voor de volgende stap, discussie met de betrokken raden, zullen wij ons hard maken.

Punt van zorg blijft de verkeersveiligheid, met name op het Lint, en naast fietsvriendelijke alternatieven heeft de VVD gepleit voor structurele oplossingen voor de pontverbindingen.

Wij hebben de mogelijkheid geopperd om een budget/fonds in te stellen t.b.v. de verenigingen, waardoor een hap-snap beleid meer structureel kan worden.

Tot slot hebben wij onze zorg uitgesproken over het niet in balans zijn van de begroting op termijn. Wij hebben nogmaals gewezen op de inkomstenkant (toeristenbelasting, bestuurlijke boetes) en het college opgeroepen geen tijdelijke gaten te vullen, maar realistische ambities mogelijk te maken.

Anneriek Verhoef, 20 juli 2023