Leeftijdgrens voor commissieleden van 18 naar 16 jaar

De Landsmeerse VVD vindt het belangrijk dat de gemeenteraad een goede afspiegeling is van de samenleving. Momenteel zijn er te weinig jongeren betrokken bij de besluitvorming in Landsmeer. Om de participatie van jongeren te bevorderen wil de VVD, in navolging van de Oostzaanse gemeenteraad, het Reglement van Orde aanpassen zodat de leeftijdgrens voor commissieleden van 18 naar 16 jaar wordt verlaagd

In de commissie worden geen besluiten genomen maar de agenda van de komende raadsvergadering wordt doorgenomen, er wordt toegelicht, er worden vragen gesteld, er wordt advies gegeven en de commissieleden vormen een oordeel over het voorstel. Dit alles om een afgewogen beslissing te kunnen maken in de raadsvergadering. Kortom de plek om het geluid van de stem van de toekomst te laten horen.

Om dit te bereiken dient Alexander Bakker namens de Landsmeerse VVD een initiatiefvoorstel in. Ook wil de Landsmeerse VVD de Kindergemeenteraad weer leven inblazen nadat die sinds de covid-19 pandemie stil heeft gelegen.