Buurtschouw Havenzathe

De directe aanleiding was het nare ongeluk van Rosa Visser op Brederode. Alledrie de gemeenteraadsleden wonen zelf in de wijk. Graag wilden ze met mede wijkbewoners op locatie in gesprek gaan over de verkeersveiligheid voor met name (kleine) kinderen in de voetgangersgebieden en op de pleintjes in de wijk.

Mandy, Rolf en Niels spraken met ruim dertig wijkbewoners op acht verschillende locaties in de wijk. Collegaraads- en commissieleden Axel Damme, Kees Goede, Maja van Campen-Richter en Wim van ’t Veer liepen ook mee.

De algemene opmerkingen/klachten waren:

-   Pakketbezorgers die met hun bestelbusjes tot aan de voordeur rijden en manoeuvreren op de pleintjes en in voetgangersgebieden

-   Hard (en roekeloos) rijdende bestelauto van de BENU-apotheek

-   Hard rijdende fat bikes en – in mindere mate – elektrische fietsen door de voetgangersgebieden

-   Te hard rijdende auto’s op de doorgaande en bestemmingswegen en in garagestraten (M.L. Kingstraat, Rhijnestein, Stoutenburg, Assumburg)

-   Onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties bij obs De Stap, met name ’s ochtends bij het wegbrengen van de kinderen. Dubbel parkeren, parkeren in de bocht, Canadees parkeren

 

Alle informatie die opgehaald werd is in een aantal gerichte vragen aan het college van burgemeester en wethouders gestuurd. Met als doel dat er nagedacht wordt en liefst actie ondernomen, om de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren. En om ongelukken – zoals die met Rosa – in de toekomst te voorkomen. De resultaten worden weer terug gekoppeld aan de bewoners van de Havenzathe.

Hier een link naar de vragen: Schriftelijke vragen nav buurtschouw Havenzathe