STEUN VERENIGINGEN BIJ BETALING ENERGIEREKENING

Een rondje langs diverse verenigingen in onze gemeente maakt duidelijk dat ook verenigingen veel moeite hebben of gaan krijgen met het betalen van hun energierekening vanwege de hoge energieprijzen.

De Landsmeerse VVD heeft daarom in de Raadsvergadering van 29 september een verzoek (motie vreemd) ingediend dat vraagt om steun aan verenigingen en dorpshuizen bij het betalen van de energierekening.
Vrijwel alle verenigingen kampen met een fors gestegen energierekening; soms wel drie keer zo hoog! Vanuit het Rijk en ook door gemeenten is voorlopig alleen gesproken over steun aan burgers en bedrijven. Voor verenigingen en dorpshuizen is de nood echter minstens zo hoog en daarom vroeg de VVD om lokaal maatwerk.
Tijdens de behandeling van dit punt in de gemeenteraad bleek dat ook de wethouder de noodzaak ziet van eventuele steun en hij deed de toezegging dat er op heel korte termijn met de verenigingen die dit betreft, in overleg zal worden getreden. Uit dit overleg moet blijken wat de gemeente kan doen om de situatie voor verenigingen draaglijker te maken totdat er vanuit het Rijk maatregelen worden getroffen.
Wij roepen Landsmeerse verenigingen, die in de problemen (dreigen te) raken door de verhoogde energieprijzen, op zich te melden bij de gemeente als zij in oktober nog niets hebben gehoord hierover.
Uiteraard kan ook contact worden opgenomen met de Landsmeerse VVD. In dit geval met ons raadlid Anneriek Verhoef: a.verhoef@raadlandsmeer.nl