VVD opent verkiezingswinkel

Van 7 t/m 15 maart heeft de VVD Landsmeer een eigen verkiezingswinkel. Om in contact te komen met kiezers, om allerlei thema’s te belichten én om nieuwe creatieve manieren van ondernemen onder de aandacht te brengen.

Tijdens het Politieke Café op 10 februari met Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas werd de leegstand van winkels en bedrijfspanden in het dorp besproken. Het idee om die lege winkels tijdelijk te benutten als pop-up store voor kleine ondernemers of burgerinitiatieven sprak het campagneteam van VVD Landsmeer meteen aan. Op 7 maart is het zo ver: dan opent de (tijdelijke) verkiezingswinkel van VVD Landsmeer. In de winkel wil de VVD Landsmeer natuurlijk in contact komen met kiezers en daarom worden er allerlei actuele thema’s belicht die spelen in de gemeente.

Ruimte voor het nieuwe ondernemen

Maar de VVD Landsmeer gaat een stapje verder. De verkiezingswinkel wordt zo ingericht dat deze als voorbeeld kan dienen voor nieuwe creatieve manieren van ondernemen, zoals tijdelijke winkels, projectwinkels of combinatie van functies in winkels. De ruimte wordt benut door ondernemers, kunstenaars en voor burgerinitiatieven. Dit alles onder het motto ‘economie komt niet van de overheid, maar van ruimte laten aan mensen en bedrijven!’

Opening door Barbara Visser

Toen Barbara Visser, Tweede Kamerlid voor de VVD en voormalig wethouder in Zaanstad, van het initiatief hoorde, bood zij meteen aan om de winkel te openen. Dat doet zij op donderdag 6 maart rond 17.30 uur. Belangstellenden kunnen dan met haar in gesprek gaan. Aansluitend wordt het programma toegelicht. In de negen dagen dat de winkel geopend is worden diverse bijeenkomsten, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

Expositie Kiezen

Iedereen is van harte welkom om een kopje koffie of thee in de winkel te drinken en voor een praatje met de kandidaten van VVD Landsmeer die elke dag in de winkel aanwezig zijn. In de winkel staat een ideeënbus en er zijn twee meldpunten (overbodige regels en verkeersergernissen). Ter inspiratie hangt er een overzicht van alle onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens de serie wijkgesprekken die de VVD momenteel houdt. En doorlopend kunnen bezoekers komen kijken naar de expositie ‘Kiezen’ door kunstenaars van de KVL, die voor deze gelegenheid hun favoriete schilderij hebben gekozen.

Koffie, thee en Staatssecretaris Eric Wiebes

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten van het programma: vrijdag 7 maart is er een Happy Hour speciaal voor de jongeren; zaterdag 8 maart kunt u tijdens de politieke markt in het winkelcentrum binnenlopen voor ‘koffie & thee bij de VVD’. Zondag 9 maart is de dag van de burgerinitiatieven. Kom langs voor een quick scan van je initiatief en hoor hoe de VVD Landsmeer hier tegenaan kijkt. Maandag 10 maart staat in het teken van Landsmeerse ondernemersnetwerken. De OVNL komt 's avonds in de winkel bijeen voor het thema 'Verdienen wat je waard bent'. Dinsdag 11 maart staan de ouderen en ouderenvoorzieningen centraal en woensdag 12 maart is kinderdag. Donderdag 13 maart gaat het over veiligheid en leefbaarheid en vrijdag 14 maart is het marktdag in de winkel. Zaterdag 15 maart tenslotte wordt afgesloten met het thema financiën met als speciale gast Eric Wiebes, de kersverse Staatssecretaris van Financiën.

De verkiezingswinkel van VVD Landsmeer is van vrijdag 7 maart t/m zaterdag 15 maart dagelijks geopend. Adres: Nieuwe Gouw 10-12.