Algemene beschouwingen VVD bij de Programmabegroting 2015

Vandaag stelt de gemeenteraad de begroting vast voor 2015. De VVD bedankt het College en de ambtenaren voor het voorbereidende werk en voor de beantwoording van de vragen die wij naar aanleiding van de begroting hebben gesteld.

De begroting voor 2015 sluit aan bij het collegeprogramma en ademt de nieuwe bestuursstijl, waarbij inwoners centraal gesteld worden.

De VVD is tevreden dat de begroting voor 2015 sluit met een positief resultaat en dat de bestuursopdracht bezuinigingen zoals opgenomen en vastgesteld in de Perspectiefnota, zijn vruchten afwerpt. Ook de meerjarenraming laat tot 2018 een positief beeld zien. Het is goed nieuws voor de gemeente Landsmeer en haar inwoners dat de financiën op orde zijn.

We moeten kritisch blijven kijken en ons niet rijk rekenen. Er staan wat de VVD betreft veel taakstellende posten aan de batenkant in de begroting. Wij zijn van mening dat er weinig richting wordt gegeven – ook al stelt het College dat het koers zet met heldere doelen voor ogen. De economische situatie is bovendien ongewis.