Maandelijkse rubriek: VVD'er in de spotlight!

Wij vinden het leuk om de personen achter de Landsmeerse VVD voor te stellen, zodat een ieder ze beter kan leren kennen én kan lezen waarom ze op de Landsmeerse VVD stemmen. Dit keer leren we Alexander Bakker, ons jongste lokale lid, beter kennen.

© Marion Breij

VVD’er in de spotlight!

 

1.         Stel jezelf eens voor?

Alexander Bakker (24 jaar), geboren en getogen in Landsmeer.

2.         Waar woon je, in welke kern? Hoe lang woon je daar en wat vind je daar zo leuk?

Ik woon samen met mijn vriendin, heel prettig, in de Havezathe. Deze stille en groene wijk wordt de komende jaren zelfs nog prettiger als de hernieuwing van de wijk op gang komt.

3.         Wat voor werk doe je? Waarom doe je dit?

Ik zit in mijn laatste studiejaar op de Universiteit van Amsterdam, maar helaas is dat geheel vanuit huis door de pandemie.

4.         Wat doe je in je vrije tijd?

Ik probeer veel te reizen en te lezen.

5.         Waarom ben je lid van de (Landsmeerse) VVD?

Ik ben vijf jaar geleden lid geworden van de Landsmeerse VVD, omdat ik geïnteresseerd was in hoe het lokale bestuur werkt. Ik ben toen een poos mee gaan lopen met de fractie en kreeg het idee dat ik kon bijdragen aan de ontwikkeling van ons dorp.

6.         Wat vind je leuk aan de (Landsmeerse) VVD?

Vanuit de liberale waarden kunnen we op een pragmatische manier samenwerken met alle partijen. Het is goed dat we het als Landsmeerse VVD niet altijd eens hoeven te zijn met het landelijke of provinciale beleid van de VVD en dit ook kunnen uitdragen.

7.         Waarom moeten mensen op de (Landsmeerse) VVD stemmen?

Landsmeer staat er financieel slecht voor, waardoor de lokale lasten weleens uit de pan kunnen gaan rijzen. Juist voor jongeren en mensen met een laag inkomen dreigt Landsmeer onbetaalbaar te worden en ik denk dat de Landsmeerse VVD de afgelopen jaren heeft laten zien dat we het voortouw nemen in het op orde krijgen van de financiën in Landsmeer.