Maandelijkse rubriek: VVD'er in de spotlight!

Wij vinden het leuk om de personen achter de Landsmeerse VVD voor te stellen, zodat een ieder ze beter kan leren kennen én kan lezen waarom ze op de Landsmeerse VVD stemmen. Dit keer leren we Ernst Schaap beter kennen.

VVD’er in de spotlight!

 

1.     Stel jezelf eens voor?

Hoi, ik ben Ernst. Ik ben 43 jaar, getrouwd met Alieke en we hebben twee zoons.

2.     Waar woon je, in welke kern? Hoe lang woon je daar en wat vind je daar zo leuk?

Wij wonen in Landsmeer, sinds 2014 aan de Van Beekstraat. Het is een heerlijke straat, geen twee huizen zijn hetzelfde. Er zijn de afgelopen jaren flink wat jonge gezinnen komen wonen, het is inmiddels echt een kinderrijke straat :-)

 3.     Wat voor werk doe je? Waarom doe je dit?

Ik werk nu twee jaar als klusjesman, ZZP. Ik ben hier min of meer ingerold, nadat ik in 2019 ben gestopt als manager bij een bank. Nu heb ik veel meer de regie over mijn eigen werk, geen vergaderingen meer en alleen doen wat ik leuk vind; dingen maken.

 4.     Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik graag iets leuks doen met mijn gezin. Nu in deze tijden betekent dat vooral met z’n vieren lekker de natuur in of naar het strand om te wandelen. Met lekker weer ga ik graag vissen, met of zonder kids en ben ik af en toe vrijwilliger in Het Wapen van Landsmeer.

 5.     Waarom ben je lid van de (Landsmeerse) VVD?

"Geef een man een vis en hij eet een dag lang, leer hem hoe hij moet vissen en hij zal zijn leven lang eten." De VVD is een partij die mensen verder wil helpen. Iedereen die wil excelleren, moet die kans krijgen. En lukt het je niet zelf, dan helpen we je. En dat is ook precies waar ik voor sta.

 6.     Wat vind je leuk aan de (Landsmeerse) VVD?

Het is, behalve een heel gedreven groep mensen, ook een gezellige en diverse club. Dat zie je niet alleen binnen de Landsmeerse VVD, maar dat kenmerkt de hele partij.

 7.     Waarom moeten mensen op de (Landsmeerse) VVD stemmen?

De VVD, en zeer zeker ook de Landsmeerse VVD, is echt een partij voor de mensen. Nuchter, met beide benen op de grond en altijd zoekend naar de beste oplossing.