Maandelijkse rubriek: VVD'er in de spotlight!

Wij vinden het leuk om de personen achter de Landsmeerse VVD voor te stellen, zodat een ieder ze beter kan leren kennen én kan lezen waarom ze op de Landsmeerse VVD stemmen. Onze steun en toeverlaat op het gebied van onderwijs is de tweede VVD’er die we beter leren in onze nieuwe maandelijkse rubriek.

© Marion Breij

VVD’er in de spotlight!

 

1.         Stel jezelf eens voor?

Ik ben de 52 jarige, enthousiaste, betrokken en verbindende Judith Steenvoorden; moeder van Maud en Kiki en liefmoeder van Tim en Julian. Getrouwd met mijn fantastische man, Jeroen Nijzink. 

2.         Waar woon je, in welke kern? Hoe lang woon je daar en wat vind je daar zo leuk?

Wij wonen met veel plezier, sinds 2000, aan de Kanaalweg en genieten elke dag van ons uitzicht op het Ilperveld en op de skyline van Amsterdam. Echt een feestje om zo buiten te wonen en toch dichtbij het dorp en de stad Amsterdam. Ook is wonen aan het water fijn. In de zomer genieten wij met onze boot van de ‘achtertuin’ en omliggende dorpen. 

3.         Wat voor werk doe je? Waarom doe je dit?

Ik ben 2 jaar geleden samen met Erika Krone een eigen adviesorganisatie gestart ‘Leaders for Solutions’. Wij zijn een organisatie in ontwikkeling, met 7 collega’s en groeien de komende jaren rustig verder. Wij richten ons op leiderschapsontwikkeling, strategisch organisatieadvies en kwaliteitsaudits. Dit alles doen wij op drie niveaus: advies, we ontwikkelen samen of wij nemen tijdelijk een functie waar. Ik coach zelf op dit moment een aantal bestuurders, moderate en ontwikkel leertrajecten voor o.a. de VO-raad en ben ook tijdelijk bestuurder van een VO organisatie.

In 2012 ben ik voorzitter college van bestuur geworden van de 24 scholen van ZAAM VO in Amsterdam en omstreken (Damstede, Over IJ, BNC etc.). Na 7 jaar heb ik besloten om mij te blijven inzetten voor een mooie maatschappelijke opdracht: beter onderwijs voor alle leerlingen door mij te richten op competente directeuren en bestuurders in Nederland. En dat doe ik nog steeds met erg veel plezier. Zie o.a. ook mijn Vlog over ‘besturen met LEF’.

4.         Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn fantastische gezin en twee mooie honden. Hierdoor wandel ik natuurlijk veel. Ik ben gek op de zee maar ook op de bergen. In de winter vind je ons dan ook vaak op de latten. Een nieuwe hobby die ik sinds kort heb is motorrijden met mijn jongste dochter.

5.         Waarom ben je lid van de (Landsmeerse) VVD?

Ik ben al jaren lid van de VVD en heb mij lang ingezet voor de Onderwijscommissie van de landelijke VVD. Hierdoor heb ik ook besloten om mijn kennis en netwerk, indien nodig, in te zetten voor de lokale VVD.

6.         Wat vind je leuk aan de (Landsmeerse) VVD?

Ik vind het een serieuze groep VVD’ers (ook nog leuke mensen om mee samen te werken), die zich echt inzetten voor de belangen van het dorp. Altijd een luisterend oor voor de bewoners.

7.         Waarom moeten mensen op de (Landsmeerse) VVD stemmen?

De VVD staat voor sterke ondernemers en daar hebben we er veel van in ons mooie dorp. Ook werkgelegenheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Als het gaat om klimaat zijn wij de partij waar kernenergie mogelijk is. In ieder geval geen windmolens bij ons mooie dorp!

De Landsmeerse VVD gelooft in ‘praten met i.p.v. praten over’ de jeugd. Een mooi voorbeeld is de kindergemeenteraad. Verder staat onze VVD voor een juiste balans tussen wonen, groen en recreëren. Hiermee houden we ons dorp groen en prettig om te wonen!

 

Kortom: kom je lokale VVD versterken en stem op ons programma. Hiermee gaan wij samen een mooie toekomst tegemoet.