Maandelijkse rubriek: VVD'er in de spotlight!

Wij vinden het leuk om de personen achter de Landsmeerse VVD voor te stellen, zodat een ieder ze beter kan leren kennen én kan lezen waarom ze op de Landsmeerse VVD stemmen. Onze gastheer van de laatste VVD ZOMER BBQ bijt de spits af in onze nieuwe maandelijkse rubriek

© Marion Breij

VVD’er in de spotlight!

 

1.     Stel jezelf eens voor?

Jan de Vries, 57 jaar, getrouwd. Ik kom uit een ‘echte’ Ilper familie. 

 

2.     Waar woon je, in welke kern? Hoe lang woon je daar en wat vind je daar zo leuk?

Met een tussenpose van 2 jaar, 57 jaar woonachtig in Den Ilp. Ik ben ook opgegroeid in Den Ilp. Tijdens mijn lagere school periode (openbare basisschool De Fuik) heb ik bij Lenie en Jaap in de klas gezeten. Het is leuk om je ‘mede Ilpers’ te ontmoeten tijdens De Koebootrace, De Bootjestocht en bij de festiviteiten bij Harry en Wil (uitbaters van Café De 3 Zwanen).

 

3.     Wat voor werk doe je? Waarom doe je dit?

Negen jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren als teamcoach met hulp van paarden.

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en negen jaar geleden een opleiding als coach met hulp van paarden gedaan. Ik coach met hulp van Friese paarden. Doormiddel van simpele oefeningen, waarbij er interactie is met de paarden wordt er gewerkt aan wat er werkelijk speelt.

Paarden zijn meester in zelfreflectie. De paarden zijn sensitief, die prikken overal door heen.

 

Het geeft  enorm veel voldoening om teams en mensen individueel te helpen met hun vragen en problemen. De paarden halen bij de mensen het onverwachte boven, hetgeen er werkelijk leeft in de mens. Het is prachtig om dit werk te doen.

 

In de zomermaanden organiseer ik dagen in het Ilperveld. Uiteraard met paarden maar ook met yoga en meditatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de natuur en de rust van het Ilperveld.

Bij deze dagen ga je uit je dagelijkse routine en vind je rust en ontdek je de waarde van het leven.

 

4.     Wat doe je in je vrije tijd?

Een grote hobby is spelen met mijn band. Wij hebben op de laatste editie van De Landsmeerse Beatnacht gespeeld in het dorpshuis, Het Wapen van Landsmeer. Super leuk. Perfecte organisatie.

 

5.     Waarom ben je lid van de (Landsmeerse) VVD?

Mijn vroegere buurjongen kwam een keer bij mij langs en vroeg of ik lid wilde worden. Ja dat is goed zei ik toen. De VVD in Landsmeer is een serieuze partij die het beste voorheeft met zijn inwoners en de bedrijven in de gemeente. Verantwoord en doordacht omgaan met het dorp vind ik belangrijk. Ik vind het ook belangrijk dat Landsmeer een prettig dorp is om te wonen, waar iedereen zich thuis voelt. Ik ben van mening dat dit in goede handen is bij de Landsmeerse VVD. 

 

6.     Wat vind je leuk aan de (Landsmeerse) VVD?

Het is een leuke groep mensen. Betrokken en met inzet voor Landsmeer.

 

7.     Waarom moeten mensen op de (Landsmeerse) VVD stemmen?

De inwoners van gemeente Landsmeer moeten stemmen op de partij waarbij zij zich thuis voelen. Wanneer je het als inwoner belangrijk vindt dat de partij waarop je stemt de volgende eigenschappen heeft: professioneel, hart voor de lokale belangen, goed georganiseerd, de vragen van de inwoners serieus neemt, ondernemersvriendelijk is, duurzaam en groen. Dan is de VVD een goede partij om op te stemmen.