Keuzes maken ... niet altijd makkelijk, wel noodzakelijk!

Het maken van keuzes – op het niveau van de ambities - vormt wat de Landsmeerse VVD betreft - in de huidige financiele situatie - een essentieel onderdeel bij het sluitend maken van de Programmabegroting 2021.

Bezuinigingen die incidenteel geld opleveren zijn leuk, maar structurele balans is noodzakelijk! Dit alles betekent, dat Landsmeer, wij als gemeenteraad, de ambities uit het raadsprogramma bij moet stellen.

We moeten het LEF hebben om daar open met elkaar over te discussiëren.

Wij weten dat een aantal van de politieke partijen in de gemeenteraad geen keuzes wil maken.

Enkele partijen geven als argument dat het ‘des college’ is om dat te doen, MAAR wij wijzen erop dat wij als raad een motie hebben aangenomen waarin we het college hebben verzocht om ons mee te nemen in de voorgenomen keuzes.

Wij vinden dan ook dat we ons nu niet moeten verschuilen en daarom zullen wij in ieder geval het LEF tonen en onze visie met u delen. 

 

Ambities VVD Landsmeer

Prioriteiten aanbrengen binnen de duurzaamheidsvisie, waarbij wij uiteraard willen voldoen aan alle wettelijke eisen, maar wij zijn van mening dat we geen koploper hoeven te zijn. Daarnaast geven wij prioriteit aan een speerpunt uit het uitvoeringsprogramma, namelijk het reduceren van de kosten die gemoeid gaan met de afvalstromen en –verwerking en wat ons betreft proberen we deze meer rendabel te maken.

Prioriteiten aanbrengen binnen de mobiliteitsvisie, waarbij voor ons de kruising IJdoornlaan (kruising Zuideinde/Scheepsbouwersweg) en de veiligheid op ’t Lint bovenaan die prioriteitenlijst staan.

Prioriteiten aanbrengen binnen het Meerjarenbeleidsplan Sociaal Domein (MBSD), waarbij is ingezet op preventie hetgeen we nog steeds steunen, MAAR wat ons betreft moet het principe dat ‘het geld zijn probleem vindt’ en dat men een vraag creëert door op zoek te gaan naar eventuele probleemgevallen komen te vervallen. Daarnaast zien we graag dat er meer leerwerkplekken en banen worden geregeld voor mensen in de participatiewet. En kijk eens of we de Handhaving effectiever in kunnen zetten, kijk of de handhavers de rol van de jongerenwerker op zich kunnen nemen, waardoor we die niet hoeven aan te nemen.

Wat ons betreft is WONEN een en al prioriteit. 

Hierin doen we geen concessies. Het realiseren van woningbouw in de gemeente een goede manier om structurele inkomsten te genereren, zoals de OZB en de heffingen EN woningbouw lost ‘het woonprobleem’ (deels) op.