De Landsmeerse VVD roept op tot het tonen van LEF!

De Landsmeerse VVD sluit het parlementaire jaar goed af op 2 juli 2020. In de algemene beschouwingen riep de VVD op tot het tonen van LEF! • LEF om maatregelen te nemen die niet gebruikelijk en soms niet zo prettig zijn. • LEF om te kiezen voor minder beleid en meer uitvoering. • Kortom: LEF om concreet meer te DOEN.

De VVD voegde daad bij het woord en zette deze raadsvergadering een stap in de nieuwe “LEF-richting”.

 

De VVD verzocht (met 5 andere partijen) het college te kijken naar kostenbesparingen en verdiencapaciteit. Een grote meerderheid van de raad wil dat er niet bezuinigd wordt op:

·         Wonen

·         Ondersteuning van de raad

·         Subsidies voor het zwembad, de bibliotheek, cultuur (verenigingen), sport (verenigingen)

·         Bijdrage voor de WMO 

Tevens heeft deze meerderheid aangegeven tegen het invoeren van:

·         de hondenbelasting

·         betaald parkeren in het centrum

·         precario voor boten

·         en het verhogen van de eigen bijdrage van de pas Aanvullend OV te zijn. 

Op 31 augustus 2020 zal de raad worden geïnformeerd over de uitkomst van de punten die in de komende weken wel nader worden onderzocht en in de raadsvergadering van 24 september 2020 definitieve keuzes moeten maken.  

Vooruitlopend op de discussie in het najaar 20202 is er door de VVD, per motie, een aantal voorstellen ingediend om de verdiencapaciteit van de gemeente te vergroten.

Naar aanleiding van de bespreking van twee moties kreeg de VVD de toezegging van de portefeuillehouder dat er wordt gekeken hoe het streven naar financieel gewin, bij grondexploitatie van gemeentegronden en bij nieuwe onderwijshuisvesting, als uitgangspunt kan worden genomen.

Daarnaast kreeg de VVD een meerderheid voor een circulair ambachtscentrum, waarbij afval geld oplevert én mensen uit de participatiewet een leerwerkplek of een reguliere baan  wordt geboden.Tot slot staakten de stemmen (‘gelijk spel’) bij de VVD motie voor een sale & leaseback constructie van het gemeentehuis. Deze motie wordt op 24 september 2020 opnieuw in stemming gebracht en er wordt een nieuwe, bredere, motie voorbereid, die hopelijk de steun krijgt van de meerderheid.De Landsmeerse VVD kreeg een complimenten voor het actief meedenken. Het was een goede avond met gewenst resultaat.