Het nieuwe parlementaire jaar begon goed voor de Landsmeerse VVD.

En een goed begin is het halve werk ….. De Landsmeerse VVD wil dat er gebouwd gaat worden, dat er eindelijk ergens een schop in de grond gaat. Wat de VVD betreft mag dat zelfs in het groen (geen kwaliteitsgroen). De VVD wil namelijk dat er echt wat wordt gedaan aan de woningvoorraad en met name voor Landsmeerse starters, jongeren en senioren, zodat ook de doorstroom op gang komt.

Tiny house

En nu is het dan zover.

Tijdens de raadsvergadering op 26 september werd het plan van Acker goedgekeurd en werden zowel het ‘VVD amendement’ Tiny Houses als de ‘VVD motie’ Tiny Houses aangenomen.

Met de op 26 september aangenomen nota Tiny Houses kunnen woningcorporaties een voorstel indienen om op aangewezen gemeentegrond(en) Tiny Houses te plaatsen, waarbij door portefeuillehouder zal worden geëist dat deze Tiny Houses alleen voor Landsmeers zullen zijn en blijven.

Door het aangenomen amendement mogen de te plaatsen Tiny Houses een maximaal vloeroppervlak hebben van 60m2.

Met de aangenomen motie is bereikt dat er op 19 december 2019 een nota ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de raad waarin wordt aangegeven hoe het ook voor particulieren mogelijk wordt gemaakt om op locaties in het binnen- en buitengebied Tiny Houses te plaatsen. Resultaat daarvan is dat ook deze Tiny Houses alleen aan Landsmeerders zullen worden toegewezen door de desbetreffende particuliere initiatiefnemer(s).

En zo komt de Landsmeerse VVD haar verkiezingsbeloftes na:

We DOEN wat aan het woningtekort, zoeken samenwerking met particulieren en ondernemers en zorgen ervoor dat Landsmeerders in het dorp kunnen blijven wonen.

We zetten ons in voor en kijken uit naar het inlossen van nog meer beloftes.