De Landsmeerse VVD luistert naar de stille meerderheid

Het inleidend verzoek tot een referendum is door de meerderheid van de raad afgewezen. De Landsmeerse VVD vindt dat het doorlopen proces uitwijst dat er inmiddels voldoende informatie beschikbaar is om te komen tot een besluit. In de afgelopen 6 jaar is er voldoende informatie opgehaald door onder andere een enquête, wijkgesprekken, pop-up store, antwoordkaarten etc. Een referendum voegt in de ogen van de VVD niets toe. Een referendum is niet genuanceerd en kost veel tijd en geld.

Wij hebben ook aangegeven tegen een referendum als slotstuk van het bestuurlijke toekomst proces te zijn. In de ARHI procedure wordt al voorzien in toetsing van draagvlak.

Vervolgens is overgegaan tot besluitvorming, waarbij door de meerderheid van de raad een bestuurlijke fusie met in ieder geval Waterland en zo mogelijk ook met Oostzaan en Wormerland wordt nagestreefd. Indien een bestuurlijke fusie niet haalbaar blijkt te zijn, is onder voorwaarden een ambtelijke fusie bespreekbaar.

 “De gemeenteraad heeft, tot groot genoegen van de VVD fractie, besloten over dit besluit geen referendum te houden. Op naar de volgende stap!”