Voorzet VVD mooi afgemaakt door Raad

eindelijk weer een stap voorwaarts naar de stip op de horizon! 16 mei vond een spannende discussie plaats in de raad in het kader van de bestuurlijke toekomst. De VVD heeft ervoor gekozen om voor die tijd de meningen te peilen bij diverse Landsmeerse partijen en in de regio. Daarom was onze insteek: bestuurlijke fusie met de groenlandelijke gemeenten, waaronder in ieder geval Waterland, maar bij voorkeur ook Oostzaan en Wormerland, maar …..

In ons pleidooi hebben wij duidelijk onze keuze naar voren gebracht en daarbij aangegeven dat, mocht de bestuurlijke vorm een groot struikelblok in de regio vormen, er over ambtelijke fusie gesproken moet kunnen worden.

Uiteindelijk heeft een grote meerderheid van de raad ons daarin gevolgd en 23 mei ligt daarom een voorstel tot besluitvorming voor dat aangeeft dat we moeten fuseren, het liefst bestuurlijk, en dat Waterland in ieder geval een van de partners  moet zijn. Wij hopen vurig dat er inmiddels ook met Oostzaan en Wormerland over fuseren te praten valt, en houden de deur altijd open voor andere gemeenten die in een later stadium aan zouden willen sluiten.

Op deze manier zetten we weer een stap voorwaarts in het proces naar een grote groenlandelijke gemeente.