De Landsmeerse VVD roept op tot het maken van een vuist!

De gemeenteraad heeft op 18 april de VVD motie vreemd ‘tekorten Jeugdhulp’ unaniem omarmd. Aanleiding voor deze motie vreemd is gelegen in het feit dat de tekorten voor specialistische Jeugdhulp (zowel landelijk als voor de gemeente Landsmeer) groot zijn en er een noodzaak is van toereikende Rijkscompensatie voor deze tekorten. De minister heeft een onderzoek uit laten voeren waarvan de resultaten eind april zullen worden gepubliceerd, maar uit het conceptrapport blijkt nu al dat er volumegroei is. Eind april neemt het Rijk een besluit, bij de voorjaarsnota, over mogelijk extra geld ter compensatie van de tekorten in de jeugdhulp. Het is de vraag of deze compensatie voldoende is om de tekorten te dekken.

Met de motievreemd wordt de portefeuillehouder verzocht een bericht voor onze regio naar de minister van VWS sturen en andere gemeenten op te roepen zich daarbij aan te sluiten.

Daarnaast zal zij, tijdens de (Algemene Ledenvergadering) van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) steun zoeken van andere gemeenten om de noodzaak van toereikende Rijkscompensatie voor de tekorten van de jeugdhulp te bepleiten. 

Tevens zal zij op alle andere manieren de ministers van VWS en van Financiën met klem oproepen de financiële middelen voor compensatie van de tekorten in de Jeugdhulp aan Landsmeer en de andere gemeenten te doen toekomen.

Marion Breij: ‘Ik ben erg blij dat de gemeenteraad onze motie vreemd ‘tekorten Jeugdhulp’ unaniem heeft aangenomen en dat we op deze manier samen een vuist maken voor een toereikende Rijkscompensatie voor de tekorten in de (specialistische) Jeugdzorg.’