De Landsmeerse VVD voelt zich lichtelijk in de maling genomen.

Bij de behandeling van de Perspectiefnota 2019 werd bij een post van 500.000 euro voor de aanpassing van het gemeentehuis gesuggereerd dat deze post, naast noodzakelijke bekabeling, ook achterstallig onderhoud, als lekkage van het dak e.d. zou betreffen.

Na een stevig debat met de portefeuillehouder was de Landsmeerse VVD overtuigd dat het noodzakelijke kosten betrof en trok het amendement in. Zij gaf daarbij duidelijk aan nauwlettend in de gaten te houden hoeveel geld er in de begroting zou worden opgenomen voor onderhoudskosten van het gemeentehuis, het nieuwe werken en het ter beschikking stellen van de tentoonstellingsruimte.


Bij het doornemen van de begroting 2019 werd voor de Landsmeerse VVD als snel duidelijk dat de post van maximaal  500.000 euro toch echt niet bestemd was voor de onderhoudskosten van het gemeentehuis - zoals bij de bespreking van de Perspectiefnota 2019 mondeling werd aangegeven door de portefeuillehouder -  maar voor een tentoonstellingsruimte en het Landsmeerse werken.


Om die reden liet de VVD, op 8 november jl., weten dat het amendement dat zij bij bespreking van de perspectiefnota 2019 had ingediend niet had moeten worden ingetrokken. 


De Landsmeerse VVD voelde zich lichtelijk in de maling genomen en diende een motie in, waarmee het amendement, dat dus op verkeerde gronden was ingetrokken bij behandeling van de Perspectiefnota 2019, alsnog onverkort uitgevoerd moest worden. 


De motie behaalde een meerderheid in de raad en gaf een duidelijkheid inzake de gewenste transparantie.


‘De noodzaak van de bekabeling is voor de Landsmeerse VVD duidelijk, maar 400.000,- euro voor herinrichting van een gemeentehuis dat misschien nog slechts een paar jaar moet blijven staan, lijkt ons overbodig.’