VVD Landsmeer – Elk kind heeft recht op onderwijs – of dat nu om 1 of 100% onderwijstijd gaat

De Landsmeerse VVD wil dat ieder kind dat kan/wil leren gegund wordt om zich maximaal te kunnen ontwikkelen, of dat nu om 1 of 100% onderwijstijd gaat.


Om dit te bereiken stelde zij een motie op waarin het College werd verzocht te onderzoeken of de gemeente kan bevorderen dat schoolbesturen en samenwerkingsverband (primair en voortgezet onderwijs) ten behoeve van het leerrecht van kinderen samenwerken met externe particuliere onderwijs- en zorgaanbieders, waarbij leerlingen die (deels) maatwerk ontvangen op een andere locatie dan de school waar zij staan ingeschreven, ook in aanmerking komen voor bekostiging.

 

De Landsmeerse VVD vindt de benoemde ambitie (dat geen enkel kind langer dan drie maanden thuis zit zonder passend aanbod van onderwijs en/of zorg) niet ambitieus genoeg en is van mening dat er altijd gestreefd moet worden naar een ononderbroken ontwikkelingsproces en een  doorlopende leerlijn voor een leerling.

 

De motie werd op 8 november ingediend en werd aangenomen met - op 1 stem na van Lijst Hop en Honing - de volledige steun van de gemeenteraad.