Niels Bonenkamp geïnstalleerd als wethouder in Oostzaan

Op donderdag 17 mei j.l. tekenden de VVD en Groenlinks een coalitieakkoord; zij waren de grote winnaars van de recente gemeenteraadsverkiezingen in Oostzaan. De VVD behaalde zelfs ruim 40% van de stemmen. Het Oostzaanse college telt drie wethouders. Naast Rosemarijn Dral, VVD-lijsttrekker bij de recente verkiezingen, en Rob Monen van GroenLinks, wordt Niels Bonenkamp de tweede wethouder namens de VVD.

Omdat gemeenteraadslid en wethouder ‘onverenigbare functies’ zijn, verlaat Niels Bonenkamp de Landsmeerse gemeentepolitiek. Anneriek Verhoef volgt hem op als fractievoorzitter. Marion Breij, nummer 4 op de kandidatenlijst van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen, wordt raadslid. De fractie van de Landsmeerse VVD bestaat per 31 mei uit Anneriek Verhoef, Lex Raymakers en Marion Breij.

Niels Bonenkamp: “Toen Rosemarijn Dral mij belde met de vraag of ik parttime wethouder in Oostzaan wilde worden, was ik aangenaam verrast. Mensen die mij kennen, weten dat ik in ‘de politiek’ mijn passie heb gevonden. Wethouder worden was inmiddels één van mijn ambities die ik in de komende jaren wilde verwezenlijken. De vraag van de Oostzaanse VVD kwam in die zin vroeger dan verwacht. Maar een carrière in de politiek laat zich nu eenmaal niet plannen. Ik twijfelde daarom niet over het antwoord. Deze functie geeft mij de kans om – nu al – in een vergelijkbare gemeente als Landsmeer en bovendien dicht bij huis, vlieguren te maken als wethouder. Ik heb er heel veel zin in om in Oostzaan aan de slag te gaan.

Natuurlijk zal ik de Landsmeerse politiek enorm missen en ook de dynamiek van het volksvertegenwoordiger zijn. Daarin kon ik veel van mezelf kwijt. Met heel veel plezier heb ik me de afgelopen vier jaar ingezet voor mijn eigen gemeente.

Ik verlaat de actieve politiek in de wetenschap dat de VVD-fractie in goede handen is bij Anneriek Verhoef. En op de achtergrond blijf ik bij de Landsmeerse VVD en vanzelfsprekend ook bij de gemeente Landsmeer betrokken.”

De Landsmeerse VVD wenst zijn voorman Niels Bonenkamp veel succes als wethouder in buurgemeente Oostzaan en bedankt hem voor zijn tomeloze inzet de afgelopen jaren als volksvertegenwoordiger voor de VVD, in en buiten de raad. Niels heeft een solide basis gecreëerd waarop de fractie kan voortbouwen. Onder zijn leiding werd de Landsmeerse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen weer de grootste partij, werd een breed raadsprogramma opgesteld en is de formatie van een nieuw college succesvol afgerond in een – voor Nederland – unieke openbare procedure.