Wijkgesprek Landsmeer / Luijendijk-Zuid

Het eerste van vier nieuwe wijkgesprekken in de aanloop naar de verkiezingen vond op dinsdag 20 februari plaats in de Montessorischool in Luijendijk-Zuid. De opkomst was niet erg hoog en er waren veel politiek actieve bezoekers. Even goed hebben we een kleine twee uur gepraat over wonen in en de bereikbaarheid van Landsmeer.

Kan de gemeente nu wel of niet sociale huurwoningen (laten) bouwen voor haar eigen inwoners? Al dan niet in samenwerking met particuliere ontwikkelaars. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Landsmeerse senioren kunnen doorstromen naar kleinere seniorenwoningen? De entree van onze gemeente moet écht hoognodig aangepakt worden. Helpt een tweede ontsluitingsweg eigenlijk wel? Zomaar een greep uit de vragen en onderwerpen die te tafel kwamen.

In 2017 organiseerde de Landsmeerse VVD tien wijkgesprekken. Iedere tweede woensdag van de maand bezochten we een wijk in Landsmeer en Den Ilp, Purmerland en het buitengebied. Het waren héle leuke gesprekken en we haalden ontzettend veel informatie op over wat de inwoners bezighoudt en wat zij belangrijk vinden.

Binnenkort zijn de gemeenteraadsverkiezingen en de Landsmeerse VVD hadd beloofd voor de verkiezingen nog een keer terug te komen! Om terug te koppelen en te vertellen waar wij als VVD de komende vier jaar voor willen gaan. En natuurlijk om te horen of er nog nieuwe actuele onderwerpen zijn.