Thema-avond Recreatie & Toerisme

Op dinsdag 18 juli organiseerden de voormalige afdelingen Oostzaan en Landsmeer een thema-avond over recreatie en toerisme en de kansen op dit gebied voor de groene waterrijke gemeenten in Zaanstreek-Waterland.

Het was een drukbezochte avond met leuke presentaties van recreatief ondernemers Marco Pot van Onderwaterpark Twiske, Marcel Ellens van NDSM Bikes en Katja Kapteijns van Twiske Haven. Gevolgd door wethouder Richard Quakernaat die iets vertelde over de samenwerking op gebied van Recreatie en Toerisme tussen o.a. Landsmeer en Oostzaan - beide gemeenten delen sinds kort een beleidsmedewerker op dit terrein; en tenslotte werd de rol van de Provincie, onder meer in de recreatieschappen, toegelicht door VVD-statenlid Marco Wiesenhahn.

Zo'n twintig ondernemers, de voltallige fracties van VVD Oostzaan en Landsmeer, statenlid Marco Wiesenhahn, wethouders Quakernaat (Landsmeer) en Schaafsma (Oostzaan) en Wim Nieuwenhuis van Recreatie Noord-Holland gingen vervolgens met elkaar in gesprek over de kansen op gebied van recreatie en toerisme in de kleine groen landelijke gemeenten en over het versterken van het verdienvermogen van Recreatiegebied 't Twiske.

Met als resultaat: veel inspiratie, leuke ideeƫn, nieuwe ondernemerscontacten en een oproep om ruimte te geven voor (meer) verblijfsaccommodatie en voor activiteiten in de recreatiegebieden.