Marc de Jong neemt afscheid als raadslid

Op dinsdag 10 januari diende Marc de Jong zijn ontslag in als raadslid, na 11 jaar raadslidmaatschap voor de VVD. In een ontslagbrief aan de voorzitter van de raad, licht Marc zijn besluit toe. VVD Landsmeer bedankt Marc voor alle inzet in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes met zijn maatschappelijke carrière.

Geachte voorzitter van de gemeenteraad van Landsmeer,

Hierbij moet ik u tot mijn spijt mededelen dat ik mijn werkzaamheden als raadslid wens te beëindigen.

Mijn fulltime baan en de zorg voor mijn gezin zijn niet meer op verantwoorde manier te combineren met mijn politieke werkzaamheden. Daarom zal ik, na bijna 11 jaar raadslidmaatschap en 12 jaar actieve betrokkenheid bij de VVD, per 16 februari 2017 niet meer beschikbaar zijn.

De gezondheidsproblemen van onze pasgeboren zoon trekken op dit moment een zware wissel op mij en mijn gezin. Het stopzetten van mijn politieke activiteiten geeft mij weer de kans om in mijn reguliere baan en mijn gezin de tijd en energie te steken die ze verdienen.

Ik heb mijn fractiegenoten inmiddels op de hoogte gebracht van mijn keuze en zij betreuren maar respecteren deze. Ik heb de heer Bonenkamp en mevrouw Verhoef laten weten uiteraard lid te blijven van de VVD en, zij het op afstand, de fractie te blijven volgen.

Ik wil u vragen, voor zover noodzakelijk en wenselijk in overleg met mijn fractiegenoten, mijn vervanging krachtens artikel X6 van de Kieswet, zo spoedig mogelijk in gang te zetten, zodat ik per 16 februari 2017 officieel vervangen kan worden.

Hoogachtend,

Marc de Jong
VVD Landsmeer