Raadslid Anneriek Verhoef tafelgast bij In de Diepte van de LOL

Anneriek Verhoef zit aan tafel bij het debatprogramma In de Diepte van de Lokale Omroep Landsmeer over 'Bouwen in het Landsmeerderveld'. De discussie die vroeg of laat toch een keer gevoerd moet worden.

Liever vroeger dan later wat VVD Landsmeer betreft. De woningbehoefte in de regio Amsterdam groeit de komende jaren alleen maar en dus ook in Landsmeer. "De rode contour is een verouderd concept, ruim 15 jaar geleden vastgelegd," aldus landschapsarchitect Paul van Beek. Doen we Landsmeer 'op slot' of denken we na over bouwen in het groen?

Met respect en aandacht voor de groene omgeving en het water. Met oog voor kansen die de groenblauwe omgeving ons biedt. Niet nog meer compacte woningbouw, maar juist ruimtelijk. Waarom geen duurzame 'groene wijk' in het weiland aan het begin van het dorp? "Daar heeft de gemeente het lef niet voor," zei bioloog Jan van der Wiele. We gaan het zien. Groene stroom, groene daken, energieneutraal hotel? Groen-voor-groen...

De recent door de gemeenteraad vastgestelde Woonvisie biedt maar voor een aantal jaren soelaas. We moeten niet stoppen met nadenken en oplossingen bedenken voor de groeiende woningbehoefte, ook na 2024. Steeds met oog voor het groen en het water dat onze (leef)omgeving zo bijzonder maakt. Niet vooruitschuiven, maar aanpakken!

Bekijk hier de aflevering